maandag 16 januari 2012

Clontarf Trinity

Laatst hadden we weer een whisky nosing & tasting bij de Whiskykoning te den Bosch en na afloop hebben we nog wat whisky gekocht in de winkel.
We troffen een hele leuke geschenkverpakking aan van het merk Clontarf.
3 soorten ierse whisky in een mooie verpakking van 3 flesjes.
Deze moesten we natuurlijk meenemen om thuis te kunnen proeven en een mooi blog te schrijven!


Clontarf Irish Whiskey:
Kleur: licht goud.
Neus: fluweel zacht, koffieroom.
Smaak: vol, zoete aroma's van toffee en lichte tonen van vanille met iets kruidigheid in de afdronk.

Clontarf Irish Whiskey Reserve:
Kleur: goud.
Neus: zowel een stevig als een evenwichtig aroma met een rijke zoetheid van mout.
Smaak: mondvullend moutig, daarna mooie aroma's van toffee, cacao, graan en vanille van het hout in de lange afdronk subtiel hout en kruidigheid.

Clontarf Irish Whiskey Single Malt:
Kleur: licht amber.
Neus: pittig karakter, grassig met mout en iets ziltig.
Smaak: typische malt aroma's, mout, ziltig, vanille van het hout met
complexe rijke mondvullende afdronk met dominerend hout aroma's.

Over Clontarf:
Clontarf is een oud stadje gelegen aan de kust ten noorden van Dublin.
In dit gebied versloeg Koning Brian Boru in het jaar 1014 een sterk leger van Vikingen in de beroemde Battle of Clontarf.
Clontarf is nu een voorstad van de bruisende hoofdstad Dublin.


De whiskey's van Clontarf zijn zeer bekende Irish whiskey's.
De puurheid van de Ierse elementen vindt men terug in de zuivere smaak vol mooie aroma's. De "marriage" van de ingrediënten van de oude wereld met de technieken van de moderne tijd geven de eigen stijl aan de Clontarf whiskey's.

De traditie schrijft voor, dat uitsluitend het beste graan en het zuiverste Ierse bronwater tijdens het belangrijke distillatie proces gebruikt mogen worden.
De rijping geschiedt in bourbon vaten uit de nieuwe wereld, die de zachte aroma's aan deze mooie serie Clontarf Irish whiskey's geven.

De hogere gelegen gebieden van Ierland zijn ideaal voor de productie van het beste graan. De heersende westen wind, de zachte regens en de regelmatige zonneschijn in combinatie met de vruchtbare grond, produceren zo'n goede bruikbare en zuivere graansoort, waar alle whisky stokers over de hele wereld jaloers op zijn. Ierland heeft ook geen gebrek aan regen, deze mistige soort van regen aangevoerd door de westen wind vanaf de Atlantische oceaan geeft het zuivere water waar de Clontarf zijn zachte smaak aan dankt.

Clontarf whiskey laat men rijpen op door houtskool geschroeide bourbon vaten. De smaak van de whiskey wordt door deze rijping zachter en geeft dan ook bij het proeven de zoetige aroma's af. De speciale verpakking van de Clontarf Irish whiskey is bedoeld om u kennis te laten maken met de drie verschillende smaaktype's van de Irish whiskey. Deze unieke verpakking - the Trinity (drie eenheid) bestaat uit drie in elkaar passende flesjes, wanneer ze echter op elkaar staan lijkt het net alsof het één complete fles is. Ieder flesje bevat een van de drie afzonderlijke smaak expressies van de Clontarf Irish whiskey.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten