donderdag 23 augustus 2012

Film: Angel's Share


Dat whisky de laatste tijd enorm aan populariteit wint is bekend, maar nu verschijnt er zelfs een film met whisky in de hoofdrol! Op 6 september gaat de film "Angel's Share" in premiere.

In het adembenemende Schotse heuvellandschap ontdekken we de wereld van de whisky in een avontuur compleet met kilt, sterke accenten en een flinke dosis Schotse humor.

Het verhaal:
De film gaat over de veroordeelde Robbie die een taakstraf krijgt van 300 uur om daarmee een 10-jaar lange gevangenisstraf te ontlopen. Tijdens zijn taakstraf ontmoet hij het drietal Rhino, Albert en Mo, die net als hij door hun criminele verleden moeilijk werk kunnen vinden.

Robbie voert zijn taakstraf uit en wordt vrijgesproken. Op de koop toe wordt Robbie vlak na zijn vrijlating ook nog vader. Robbie wil zijn leven weer op orde krijgen en een goede toekomst voor zijn zoontje opbouwen. Het criminele leven blijft hem echter achtervolgen.

De aardige reclasseringsambtenaar Henri laat Robbie en zijn vrienden kennis maken met de boeiende wereld van whisky. Robbie ontdekt een nieuw talent bij zichzelf van een verfijnde smaak en een delicate neus. Deze eigenschappen geven hem en zijn vrienden de kans op een mooie toekomst, maar zal het hem lukken op het rechte pad te blijven?


In de film komen 3 bekende whisky distilleerderijen langs, Glengoyne, Balblair en Deanston. Een mooie bijrol wordt vertolkt door niemand minder dan Charles Mclean, whiskykenner bij uitstek en schrijver van maar liefst 8 boeken over whisky.

Deze film is een must voor alle whisky- en Schotland liefhebbers, ik ben er erg benieuwd naar in ieder geval en ga hem zeker zien!

Bekijk hier alvast de trailer.1 opmerking:

  1. Saaie k@tfilm. Op Lowlands was de voorpremiere. Ben weggelopen. Kwam misschien omdat ik geen dram bij de hand had.

    BeantwoordenVerwijderen