donderdag 20 september 2012

Famous Grouse - The Naked Grouse


type whisky: blend
percentage: 40%
kleur: amber
geur: een zachte neus met veel sherry, eikenhout, kersen en chocolade
smaak: meer sherry, boterachtig met vanille, abrikozen en versgebakken cake
finish: een mooie medium lange, licht droge afdronk, houtachtig met tonen van bittere chocolade en een vleugje rook

The Naked Grouse is de laatste nieuwe telg van de Famous Grouse familie. Critici vonden het maar niks, daar heb je weer een blend die massaal verkocht gaat worden en op elke hoek van de straat te vinden is. Het tegendeel bewijst zich hier, the Naked Grouse is een bijzondere premium blend die zich onderscheid van de grote horde van standaard blends en is zeer zeker niet te onderschatten!

Ik heb ze uitgebreid mogen proeven en kan dat alleen maar bevestigen, dit is een whisky met veel diepte en complexiteit, iets wat je normaal gesproken niet van een blend verwacht. Vooral de neus sprong eruit voor mij, het is een geur die ik in nog geen enkele andere whisky was tegengekomen. Dit zou ik de hele dag wel willen ruiken, wow!
Dit is een mooie whisky tegen een betaalbare prijs, ook leuk om iemand kado te geven (of te krijgen natuurlijk).

The Naked Grouse is een briljante premium blend gemaakt van hoogwaardige whisky’s zoals Glenrothes, Highland Park en The Macallan. Ze heeft gerijpt in zongedroogde sherry vaten van spaans eikenhout en dat komt heel mooi terug in de geur- en smaakbeleving. Deze rijping geeft een extreem zachte smaak, met een vol en rijk sherry karakter. Alle whisky's die gebruikt zijn voor The Naked Grouse hebben gerijpt in exclusieve first fill sherry vaten, de duurste vaten ter wereld. De verpakking is ook enigszins “naked”, zonder grote etiketten. Op de fles is in het glaswerk een afbeelding te zien van the Grouse.Over The Famous Grouse:
The Famous grouse is de nummer één premium blended whisky in Nederland en Schotland en met recht de trots van de Schotten!
Het merk ‘The Famous grouse’ ontstond in 1896 en de whisky was bedoeld voor de adel die in de omgeving kwamen jagen en vissen. De opvallende ‘red grouse’, een zeldzame inheemse vogelsoort die alleen in Schotland voorkomt, siert vanaf het ontstaan van deze whisky het etiket.

Over de distilleerderij:
The Famous grouse Finest wordt geproduceerd door Matthew gloag & Son en is al ruim tweehonderd jaar een gerespecteerde naam in de wereld van Scotch whisky.
Matthew gloag & Son is de enige producent die lokale tradities trouw bleef. De distilleerderij is nog steeds gevestigd op de oorspronkelijke locatie in Perth, in het zuiden van de Schotse Highlands.

Vakmanschap van de Master Blender:
Waar komt de verfijnde smaak van The Famous Grouse vandaan? De kracht is een geheim recept en het vakmanschap van de Master blender waarmee de ingrediënten worden gekozen: Speyside-, highland- en Islaymalts en grain whisky’s worden geblend tot een onovertroffen whisky.
Zes generaties familietraditie, de bekendste malts, het vakmanschap van de Master blender en de beste vaten maken The Famous Grouse tot de meest geliefde whisky in Schotland en ver daarbuiten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten