dinsdag 25 september 2012

Mijn eigen blending experiment: "Lagapark"

4 oktober, 2012 > Het resultaat:
Ik schreef hieronder dat ik een maand zou wachten alvorens ik de Lagapark zou proeven maar ik kon de verleiding niet weerstaan en was te nieuwsgierig naar het eindresultaat. Mijn blend experiment is bijzonder goed geslaagd!! De rokerige tonen van Lagavulin gaan heel mooi samen met de honing- en heide-achtige tonen van Highland Park.
Ik had verwacht dat de sterkte van de rook en turf wat afgenomen zou zijn omdat de Lagavulin voor 50% gemengd was met een niet geturfde whisky. Maar integendeel! Door het hogere alcoholpercentage van deze malt blend (48,25%) worden alle aroma's versterkt en komt de turf heel goed door en blijft lekker lang hangen in de afdronk. Inmiddels heb ik een grotere fles gevuld met mijn eigen malt blend Lagapark :-)

Ik kan iedere whisky liefhebber aanraden om eens te experimenteren, kies gewoon twee whisky's (of meer) die je lekker vind en toevallig hebt staan en maak je eigen blend. Houdt in het begin de vuistregel aan om van elke whisky evenveel te nemen. Daarna kun je altijd nog verder gaan experimenteren met iets meer of iets minder van één bepaalde soort. Succes!!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en zou het leuk vinden om reacties te ontvangen.

Slainte!Geïnspireerd door whisky review 303 van Ralfy.com besloot ik om mijn eigen blending skills eens op de proef te stellen. Ik houd van geturfde whisky's maar ook van honing- en bloemachtige whisky's.

Ik heb een klein leeg flesje gevuld met een 16 jaar oude Lagavulin van 43% en met een Highland Park 14 jaar cask strength van 53,5%. De verhouding die ik daarbij heb aangehouden is 50/50, exact evenveel dus. Met een mooi gemiddeld alcoholpercentage van 48,25% zou dit weleens een geweldige maltblend kunnen zijn!


Deze kleine blend laat ik een maandje staan om alle smaken en aroma's de kans te geven zich mooi te mengen. Daarna ga ik eens uitgebreid ruiken en proeven! Wat zal dat gaan worden? Ik ben razend benieuwd... misschien valt het vies tegen, wie weet.
Bevalt het goed dan vul ik natuurlijk een grotere fles :-)
Als eigen naam van deze blend vond ik "Highlavulin" wel mooi maar "Lagapark" is mooier en eenvoudiger.

Nog een maandje wachten en dan zal ik dit blog aanvullen met mijn bevindingen.

Tot snel,

Slainte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten