woensdag 31 oktober 2012

Johnnie Walker Double Black


type whisky: Blend, gerijpt in zwaar getoost eikenhouten whiskyvaten
percentage: 40%
kleur: oud goud
geur: rokerig en turfachtig, fruit en kruiden
smaak: krachtige rooktonen, beetje ziltig, vanille en zoethout
finish: een lange afdronk met zoete rooktonen

Onlangs introduceerde Johnnie Walker het nieuwe label Double Black, een mooie aanvulling op de serie! Naast Double Black zijn ook de labels Gold Reserve en Platinum toegevoegd, welke ik in toekomstige reviews zal bespreken. De bestaande Gold Label 18 jaar en de Green Label gaan binnenkort uit productie, wat erg spijtig is. Maar goed, daarvoor in de plaats zijn er dus een paar mooie nieuwe labels gekomen en in deze review bespreek ik de Double Black.

In eerste instantie was Double Black een speciale uitvoering, die alleen verkrijgbaar was bij de Travel-Retail markt op vliegvelden. Gelukkig is deze whisky nu ook permanent te koop bij de slijter, een mooi cadeau voor de feestdagen!

De verpakking is erg stijlvol en elegant. De zwarte houtnerf op de doos, staat symbool voor de zwaar getooste whiskyvaten. De vorm van de fles is ietwat veranderd ten opzichte van de traditionele Johnnie Walker fles. De meerkantige vorm geeft de fles nog meer stijl en elegantie, weer een mooi staaltje marketing van Johnnie Walker!
Het zo herkenbare schuine label is onveranderd.


Master Blender Jim Beveridge is uitgegaan van de karakteristieke eigenschappen van de standaard Black Label en heeft deze gecombineerd met de mooist geturfde maltwhisky’s uit de westkust van Schotland. Zo is de Double Black ontstaan met een intensere smaak, rijkere rooktonen en een intensere geur.

Ik vond deze whisky erg lekker, een heerlijke neus en inderdaad een intense smaak. Vooral de smaak van zoethout vind ik altijd erg prettig in een whisky. Of de Double Black nou echt een verbetering is op de Black Label wil ik in het midden laten, ik vind dat je deze twee los van elkaar moet zien. De Black Label is op zichzelf al een hele mooie blend. Houd je van rokerig, dan is deze Double Black een goede keus.

Met de komst van Double Black stapt Johnnie Walker weer aardig door in innovatie en vooruitgang... Keep Walking!Geen opmerkingen:

Een reactie posten