donderdag 1 november 2012

Over dit blog


Het mooie van een blog is dat het een onafhankelijk medium is, dat hoeft niet altijd zo te zijn maar in mijn geval is dat wel zo. Ik heb er geen enkel commercieel belang bij en verdien er geen cent aan. Het is voor mij een leuke manier om bezig te zijn met mijn passie en hobby: whisky!

Natuurlijk krijg ik zo nu en dan een gratis sample opgestuurd van een distilleerderij maar dat is dan ook mijn enige verdienste. Het mooie daarvan is dat ik daardoor in contact kom met de mensen achter de betreffende whisky en af en toe nog wat inside information krijg waarmee ik dan weer extra info heb om mijn blogs mee te vullen. Een mooie leermethode voor mij en een manier om mijn whisky-horizon te verbreden.

Ben ik daardoor licht bevooroordeeld in het schrijven van mijn blogs? Nee, ik probeer altijd zo objectief en eerlijk mogelijk de whisky’s te beoordelen en te beschrijven. Tot nu toe ben ik ook nog geen slechte whisky tegen gekomen. Whisky is een natuurproduct dat met veel liefde, aandacht en vooral geduld wordt geproduceerd. En natuurlijk proef je verschil tussen een goedkope whisky van 10 euro en een wat duurdere van 50 euro of meer. Wil dat dan automatisch zeggen dat die goedkope whisky’s slecht zijn? Nee, er kunnen zelfs nog wel eens een paar mooie verassingen bij zitten! En dat is nou precies wat het zo leuk maakt, er zijn zoveel verschillende soorten whisky’s van verschillende leeftijden, verschillende rijpings-methodes, ingrediĆ«nten, soorten water, wel of geen turf, enzovoort, enzovoort. Elke whisky is uniek en er zijn er geen twee hetzelfde. En net zoals whisky zijn ook mensen uniek en heeft ieder zijn eigen smaak en mening daarover.

Mijn whiskysmaak is erg breed en ik heb niet echt een bepaalde voorkeur voor whisky’s uit een bepaald gebied. Ik wil al mijn lezers bedanken voor het lezen van mijn blog en hen vooral ook veel succes en plezier toewensen in hun eigen whisky ontdekkingstocht! Tips en op- of aanmerkingen over dit blog zijn altijd van harte welkom!

Rest mij nog af te sluiten met een wijze raad: Geniet maar drink altijd met mate, whisky drinken gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit.

Wordt de tong gestreeld dan is het hart verwarmd :-)

Slainte!

Freek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten