zondag 30 december 2012

Compass Box Flaming Heart


type whisky: Islay malt blend
percentage: 48,9%
kleur: donker amber
geur: zoet fruit, fijne rookgeur, lichte dieselolie
smaak: rook, boterachtig en wax, licht ziltig, groene appels en een klein pepertje
finish: een complexe en lang aanhoudende afdronk, verfijnd met rook en citrus

Dit is alweer de 4e release van Flaming Heart, gebotteld in augustus 2012 en heeft een beperkte oplage van 9.147 flessen. Het is een erg verfijnde en luxe malt blend van John Glaser, de oprichter en Master blender van Compass Box. Compass Box is in 2012 sterk gegroeid in populariteit. De oplettende lezer weet dat ik een zwak heb voor deze onafhankelijke bottelaar, alle whisky's zijn gewoon erg goed. Het feit dat men geen gebruik maakt van koude filtratie en kleurstoffen zorgt ervoor dat de kwaliteit optimaal is. Het wat hogere alcoholpercentage zorgt ervoor dat alle geuren en smaken nog mooier naar voren komen.

Flaming Heart is een malt blend bestaande uit whisky's afkomstig van de Northern Highlands, Islay, Speyside en de Islands. De whisky's komen voornamelijk van Islay en uit de whiskystad Brora. Ze heeft gerijpt in een combinatie van refill Amerikaans eiken (ex-Bourbon), nieuw Frans eiken (zwaar getoost) en sherry vaten. Deze rijping zorgt voor een erg mooi en complex smaakpalet.

Voor mij persoonlijk was Flaming Heart één van de whisky hoogtepunten uit 2012.
Een mooie whisky om dit blog voor dit jaar mee af te sluiten. Ik wens iedereen een heel goed uiteinde en wil onder het genot van deze mooie dram op jullie proosten.
Ik ben benieuwd wat 2013 voor verassingen in petto heeft!

Slainte!

Freek
Geen opmerkingen:

Een reactie posten