maandag 28 januari 2013

Compass Box The Peat Monster


type whisky: Islay malt blend, gerijpt in refill amerikaans eiken
percentage: 46%
kleur: licht goud
geur: een complexe neus, erg aromatisch met rooktonen en fruit, licht ziltig en kopergeur
smaak: kruidig met mout- en aardachtige aroma's met eikenhout en bacon
finish: een heerlijk lange rokerige aanhoudende finish...

Houd je van turf? Dan is dit dé whisky voor jou! Deze whisky doet zijn naam eer aan, het is werkelijk een monster van een whisky (in goede zin dan...).
Zelf heb ik een brede smaak op whisky gebied, dat gaat van een zachte lowland tot een stevige Islay. Peat Monster is echt een winter whisky, die je drinkt nadat je buiten in de sneeuw hebt gewandeld of hebt geschaatst bijvoorbeeld. Het is niet alleen de turf en de rook die hem zo lekker maakt want dit is ook een zoete whisky met mooie tonen van fruit en kruiden. Het alcoholpercentage van 46% garandeert een optimaal genot voor de zintuigen!

Op de afbeelding hierboven is nog het oude logo te zien, het nieuwe logo heeft een erg tot de verbeelding roepende afbeelding, erg mooi vind ik zelf.


Signature Range:
The Peat Monster behoort tot de Signature Range van Compass Box. Deze range beslaat vijf verschillende whisky's die elk staan voor één van de vijf whiskystijlen van Schotland. Van het delicate zoete karakter van Asyla tot de subtiele vanille, fruitige en kruidnagel karakter van Oak Cross, het rijke en kruidige aroma van Spice Tree, het geturfde en rokerige van the Peat Monster en de elegante smaken van vanille creme, toffee en kokosnoot in Hedonism.


Over Compass Box:
Compass Box is in het jaar 2000 opgericht door de amerikaan John Glaser, voorheen International Marketing Director bij Johnnie Walker. Om zijn whisky te promoten bezocht John vele pubs en bars in Londen en deelde daar zijn samples en visitekaartjes uit.
Als onafhankelijke bottelaar koopt Compass Box een aantal strikt geselecteerde whiskyvaten op welke worden gebruikt voor de specifieke whisky blends.
Men gebruikt hier enkel exclusief Amerikaans eiken vaten voor.
Geen enkele botteling heeft een koude filtering ondergaan en er is geen kleurstof toegevoegd. In Whisky Magazine is John Glaser al vier keer benoemd tot "Innovater of the Year".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten