dinsdag 25 juni 2013

Highland Park Warrior Series: Svein, Einar en Harald


De onverschrokken distilleerderij Highland Park liet reeds eerder de Noorse goden los, nu is het de beurt aan de Vikingen... mag ik u voorstellen aan Svein, Harald en Einar? Alle drie maken zij deel uit van 'The Warrior Series' .

Het eiland Orkney waar de Highland Park distilleerderij is gelegen heeft nauwe banden en een rijke geschiedenis met de uit Noorwegen afkomstige Vikingen. Tijdens hun ontdekkingsreizen werd Orkney door de Vikingen ontdekt en ze hebben daar hun erfgoed nagelaten.

Deze whisky's zijn overduidelijk afkomstig van Highland Park, met hun zachte rookaroma en hun verassend zoete karakter. Elke sip begint met lichte vanille en citrus en gaat voort in de meer complexe en zoete aroma's. Een smaaksensatie met rijke aroma's van begin tot eind. Alle drie de whisky's zijn gerijpt in Europees eiken sherryvaten.

In eerste instantie worden deze whisky's alleen verkocht in de Europese Travel Retail, voornamelijk op de luchthavens. Luchthavens worden altijd druk bezocht door een internationaal publiek en wanneer een whisky daar goed aanslaat dan is dat een teken dat het bij de slijter op de hoek ook goed zal worden ontvangen. Een mooie marketing manier om erachter te komen hoe een product in de markt staat.


Svein was de ultieme Viking hoofdman, die het Schotse eiland Orkney ontdekte. Zijn onuitputtelijke drang naar avontuur en vreugde zijn legendarisch.
type whisky: Island Single Malt
percentage: 40%
kleur: helder goud
geur: fruitig met sinaasappel en ananas
smaak: in het begin zachte rook en vanille, hout zaagsel en créme brulee
finish: gemiddeld, zoet eikenhout en lichte peperEinar was in het jaar 1014 de graaf van het eiland Orkney. Hij was een harde en zeer succesvolle Viking, vaak op reis met aan zijn zijde zijn onverslaanbare bijl.
type whisky: Island Single Malt
percentage: 40%
kleur: helder goud
geur: zachte rook, ananas, spicy en zoet
smaak: zachte rook en vanille, later meer citrus
finish: lange aanhoudende zachte afdronk met aromatische rook en vanilleHarald, de koning van Noorwegen, was beroemd voor zijn beruchte leger en een erg belangrijk persoon in de oprichting van het graafschap op Orkney.
type whisky: Island Single Malt
percentage: 40%
kleur: donker goud
geur: gember, vanille, zachte turfrook, aardbeien en sandelhout
smaak: nootmuskaat en lavendel
finish: erg lang en complex, lekker spicy en zoet


Harald kost +/- 90 EUR voor een 0,70 literfles
Einar kost +/- 55 EUR voor een literfles
Svein kost +/- 50 EUR voor een literfles
Harald vond ik persoonlijk de lekkerste van de drie maar dat is dan ook meteen de duurste!

Wederom weer een hele mooie nieuwe lijn van Highland Park, je herkent ze echt meteen aan hun specifieke geur en smaak. Na al dit gepraat over de Vikingen heb ik inmiddels dorst gekregen...


Skol! Op de Vikingen :-)


2 opmerkingen: