maandag 11 november 2013

Whisky Xperience 2013


Kun je je dat beeld voor de geest halen van een horde vrouwen die voor de deuren van H&M staan te wachten om dat ene jurkje te scoren van die topdesigner?? Zo was het gisteren bij Palazzo in Grave ook, alleen dan met een horde dorstige mannen, trappelend van ongeduld om naar binnen te mogen bij Mitra Whisky Xperience 2013. Natuurlijk waren ook wat vrouwen bij maar het meerendeel bestond uit mannen, ze kwamen zelfs met grote touringcars en werden voor de deur afgezet en weer opgehaald.

Zelf was ik natuurlijk ook van de partij samen met wat vrienden. Eenmaal binnen bevonden wij ons in een prachtig Palazzo vol met whisky stands van de verschillende Nederlandse whisky importeurs. We kregen allemaal een eigen glaasje met mooi logo erop en een lijstje voor het geval we iets wilden bestellen (deze Xperience wordt natuurlijk georganiseerd vanuit commercieël belang). Al gauw waren we elkaar kwijt want iedereen had zo zijn eigen idee van wat hij het eerste wilde proeven. De keuze was reuze! Gelukkig had ik thuis al wat huiswerk gedaan en wist ik wat er geschonken werd. Ik had een lijstje gemaakt van wat ik wilde proeven maar moet eerlijk toegeven dat ik mij er niet helemaal aan gehouden heb :-) Gelukkig was er ook voldoende water aanwezig om de kans op uitdroging en een flinke kater te voorkomen.

Wat hebben we zoal geproefd:
- Talisker Storm
- Longmorn 16 jaar
- Dalmore Cigar Malt
- Dalmore King Alexander III
- Port Askaig 12 jaar
- Hazelburn 8 jaar
- Hazelburn 12 jaar
- Glendronach Revival 15 jaar
- Glenfarclas 15 jaar
- Glenfarclas 100% proof
- Macallan Sienna
- Aberlour A'bunadh batch 45
- Ardbeg CorryvreckanDe sfeer en de ambiance was werkelijk geweldig, er hing een geweldige whiskygeur door de gehele ruimte en overal werd druk en enthousiast geproefd en gepraat over ons favoriete goddelijke nat. Ik heb ook nog wat mensen ontmoet die ik voorheen alleen nog maar digitaal kende via dit whisky blog, erg leuk om ze eens persoonlijk te leren kennen! Bedankt Jock Shaw en Sietse Offringa voor de heldere en enthousiaste uitleg!

Ik kan zo'n Xperience iedereen aanraden, het is werkelijk een belevenis, volgend jaar ga ik in ieder geval zeker weer!!

Slàinte mhath

2 opmerkingen:

  1. Leuke blog weer, Freek! Ik was een beetje druk, dus bleef het ff bij zwaaien, jammer, want The Balvenie Caribbean Cask, had ik je graag laten proeven !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Tony! We spreken elkaar vast nog wel eens en de Balvenie Caribbean Cask heb ik jammer genoeg niet geproefd, die houd ik van je tegoed ;-)

    BeantwoordenVerwijderen