Over dit blog


Het mooie van een blog is dat het een onafhankelijk medium is, dat hoeft niet altijd zo te zijn maar in mijn geval is dat wel zo. Ik heb er geen enkel commercieel belang bij en verdien er geen cent aan. Het is voor mij een leuke manier om bezig te zijn met mijn passie en hobby: whisky!

Natuurlijk krijg ik zo nu en dan een gratis sample opgestuurd van een distilleerderij maar dat is dan ook mijn enige verdienste. Het mooie daarvan is dat ik daardoor in contact kom met de mensen achter de betreffende whisky en af en toe nog wat inside information krijg waarmee ik dan weer extra info heb om mijn blogs mee te vullen. Een mooie leermethode voor mij en een manier om mijn whisky-horizon te verbreden.

Ben ik daardoor licht bevooroordeeld in het schrijven van mijn blogs? Nee, ik probeer altijd zo objectief en eerlijk mogelijk de whisky’s te beoordelen en te beschrijven. Tot nu toe ben ik ook nog geen slechte whisky tegen gekomen. Whisky is een natuurproduct dat met veel liefde, aandacht en vooral geduld wordt geproduceerd. En natuurlijk proef je verschil tussen een goedkope whisky van 10 euro en een wat duurdere van 50 euro of meer. Wil dat dan automatisch zeggen dat die goedkope whisky’s slecht zijn? Nee, er kunnen zelfs nog wel eens een paar mooie verassingen bij zitten! En dat is nou precies wat het zo leuk maakt, er zijn zoveel verschillende soorten whisky’s van verschillende leeftijden, verschillende rijpings-methodes, ingrediĆ«nten, soorten water, wel of geen turf, enzovoort, enzovoort. Elke whisky is uniek en er zijn er geen twee hetzelfde. En net zoals whisky zijn ook mensen uniek en heeft ieder zijn eigen smaak en mening daarover.

Mijn whiskysmaak is erg breed en ik heb niet echt een bepaalde voorkeur voor whisky’s uit een bepaald gebied. Ik wil al mijn lezers bedanken voor het lezen van mijn blog en hen vooral ook veel succes en plezier toewensen in hun eigen whisky ontdekkingstocht! Tips en op- of aanmerkingen over dit blog zijn altijd van harte welkom!

Rest mij nog af te sluiten met een wijze raad: Geniet maar drink altijd met mate, whisky drinken gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit.

Wordt de tong gestreeld dan is het hart verwarmd :-)

Slainte!


7 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Ik vond net je leuke en interessante whisky blog en vroeg mij af of je naar mijn laatste artikel op mijn blog zou willen kijken en er op je blog naar zou willen verwijzen.
  Ik heb een 1 vrouws reisbureau gespecialiseerd in Groot-Brittanniƫ en bied als een van de weinige reisorganisaties verschillende whisky reizen aan: 4 reizen op eigen gelegenheid, 2 groepsreizen met Rabbie's een Schotse organisatie en een kleine groep van max. 7 personen kan ook met ons TravellingWELL.nl mee in een 9 pers. busje waarbij ik dan de chauffeur en reisleider ben.
  Dit is de link: http://tinasomberg.wordpress.com/2014/11/16/whisky-reizen-van-travellingwell-nl-naar-schotland/

  Zou leuk zijn als je reageert.

  Vriendelijke groet,


  Tina Somberg-Buiks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste whiskyblogger,

  Ik ben Jasper en samen met drie andere studenten volgen wij de minor entrepreneurship aan de universiteit van Amsterdam. Bij deze minor moet je in een groepje een eigen bedrijf beginnen. Twee uit ons groepje zijn whiskyliefhebber en kwamen met het idee om whisky te verkopen die gemaakt is in onbekende distilleerderijen in Europa. Naast het verkopen van whisky willen wij ook een kort en interessant verhaal vertellen over de oorsprong van die whisky.

  Wij vroegen ons af of u nog kleine distilleerderijen kent met een interessante geschiedenis.

  Als u dit idee leuk vindt dan hoor ik graag van u! Verdere tips of adviezen zijn altijd welkom.

  Met vriendelijke groet,
  Jasper von Richthofen

  email: jasper@mr.malt.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. inderdaad leuk en sprekend tot de verbeelding.
  http://www.verantwoordinvesteren.nl/11022016/whisky-vloeibaar-goud/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, waar kan ik goedkope red label kopen? Heb je een tip voor me?

  BeantwoordenVerwijderen